top of page

KBO Volkegem
De Sterrenkijker
Bovenbouw

De klaswerking

We verdelen onze lagere school in de Middenbouw en de Bovenbouw.  De bovenbouw is het vierde, vijfde en zesde leerjaar. 

Ook in onze lagere schoolklassen vind je de sobere inrichting terug. Kinderen werken nog steeds met concreet materiaal. In de bovenbouw wordt er minder op matjes gewerkt. Kinderen zullen vaak aan groepstafels zitten en hebben geen eigen bank. Ze moeten immers vaak wisselen van plaats om alleen te werken of net samen met anderen.

In de bovenbouw behouden we de dagindeling zoals in de onderbouw en middenbouw. In de voormiddag moeten kinderen vooral zelfstandig aan de slag en is het het logboek die hun keuze aan wat ze werken mee vormgeeft. Het logboek laat de leerlingen toe om in grote mate zelfstandig te werken. In de namiddag hebben we kosmische opvoeding en muzische ontwikkeling. Daar willen we vooral de brede kennis van leerlingen verruimen in een context waar leerlingen leren van elkaar en samenwerken om tot een goed resultaat te komen. Tijdens de muzische momenten stellen we het zich creatief durven tonen voorop.

Wij streven ernaar dat leerlingen met elkaar geen competitie aangaan in de beste resultaten. We vinden het belangrijk om de evolutie van de leerlingen te zien en hen een goede kijk op zichzelf te laten hebben.

Bekijk het filmpje dat onze werking in beeld brengt.

IMG_20201007_085402.jpg
IMG_20201007_085409.jpg
IMG_20201007_085419.jpg
bottom of page