top of page
matrijs.png

KBO Volkegem

De Sterrenkijker

Onderbouw

bttn.png

De klaswerking

In elke klas zitten er zowel peuters, eerste, tweede als derde kleuters. Per klas zijn er een twintigtal kleutertjes.

In onze klassen houden we van een warme en huiselijke sfeer. Dit is één van de redenen waarom de kleuters pantoffels dragen in de klas.

Wanneer je een bezoekje brengt aan onze school zal de klasinrichting jou meteen opvallen. We kiezen voor een sobere inrichting. We bergen al het materiaal waar kleuters mee mogen werken en spelen netjes op in open kasten. Hieruit kunnen de kleuters dan een keuze maken.

Onze kleuters werken met hun materiaal op matjes. In onze kosmische thema's kiezen we voor een realiteitsgetrouwe uitwerking. Zo leren we over vliegtuigen, de natuur,... Het ervaren staat voorop. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de elementen van duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid,… op een speelse manier verwerkt worden.

Het dagverloop in de klas gaat van individueel werken naar per twee of drie werken naar groepsactiviteiten. We werken ’s morgen individueel omdat de concentratie dan het hoogste is.

Van in de kleuterklas vinden we het belangrijk om de zelfstandigheid van kleuters zo groot mogelijk te maken. Zelf jassen en schoen aan- en uitdoen, durven dingen vragen aan de juf, de weg kennen in de school,…

Wanneer het weer het toelaat laten we in de namiddag de kleuters zoveel mogelijk buiten spelen en ravotten.

Bekijk het filmpje die de werking van onze kleuterschool in beeld brengt!

IMG_5173 (1).JPG
20200922_142511.jpg
bottom of page