KBO Volkegem

De Sterrenkijker

Middenbouw

DSK_Capellaklas_Logo.png

Capella

Tine 

De Capella's

Kamiel Senne Lily-Rose Kirsten Polle Leonie Faye Louise Wout Caitlin Luca Ada Sten Fleur Bas Cyrièle Maxime Lucas Syrah Cato

Contact

tine.tilkin@kbonet.be

DSK_Poolsterklas_Logo.png

Poolster

Ann

Nora

De Poolsterren

Clara Loïc Lotte Gauthier Celeste Thijs Emma Marie Ella Noélie Vic Jelte Pippa

Contact

ann.dossche@kbonet.be

nora.decocker@kbonet.be

DSK_Miraklas_Logo.png

Mira

Margot

Annelies

De Mira's

Mila Adam Lily Lauren Bente Arthur Sudi Cas Ianthe Amélie Méraud Samuel Zita Flo Pieter-Jan Mila

Contact

margot.vanbetten@kbonet.be

annelies.merchie@kbonet.be

BUTTON.png

Bewegingsopvoeding

Karlien 

Contact

karlien.verstraete@kbonet.be

schoolgebouw.png

De klaswerking

We verdelen onze lagere school in de Middenbouw en de Bovenbouw. De middenbouw omvat het eerste, tweede en derde leerjaar. Het eerste leerjaar zit voor rekenen en taal in de voormiddag afzonderlijk van het tweede en derde leerjaar omwille van de specifieke didactiek van het eerste leerjaar.

Ook in onze lagere schoolklassen vind je de sobere inrichting terug. Kinderen werken nog steeds met concreet materiaal en op matjes. Kinderen zullen vaak aan groepstafels zitten en hebben geen eigen bank. Ze moeten immers vaak wisselen van plaats om alleen te werken of net samen met anderen.

In de lagere school behouden we een stuk de dagindeling van de kleuterschool of onderbouw. In de voormiddag moeten kinderen vooral zelfstandig aan de slag en is het het logboek die hun keuze aan wat ze werken mee vormgeeft. Het logboek laat de leerlingen toe om in grote mate zelfstandig te werken. In de namiddag hebben we kosmische opvoeding en muzische ontwikkeling. Daar willen we vooral de brede kennis van leerlingen verruimen in een context waar leerlingen leren van elkaar en samenwerken om tot een goed resultaat te komen. Tijdens de muzische momenten stellen we het zich creatief durven tonen voorop.

Wij streven ernaar dat leerlingen met elkaar geen competitie aangaan in de beste resultaten. We vinden het belangrijk om de evolutie van de leerlingen te zien en hen een goede kijk op zichzelf te laten hebben.

Bekijk de werking van het tweede en derde leerjaar in het filmpje op de startpagina.

IMG_2467.JPG